Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Από το site THRAPSANIOTIS.GR του Νίκου Θεοδωράκη!

Παρόντες στην παρουσίαση ενός βιβλίου ποίησης στο «Σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνος

piisi.1.101015
Ονομάζεται Γιάννης Μποτονάκης, ο νεαρός που βρίσκεται μπροστά στη φωτογραφία. Μόλις καβατζάρισε τα 30 του κι έγραψε κιόλας το πρώτο του βιβλίο ποίησης, το «Αποσπάσματα ημερολογίου ενός μίμου». Βρεθήκαμε στην παρουσίαση του το Σάββατο 10/10/2015 που πήγαμε στο Ρέθυμνο για να δούμε τον εκδότη του ΡΕΘΕΜΝΟΣΝίκου Καραγιαννάκη στην εφημερίδα του οποίου ο μικρός γράφει με το ψευδώνυμο Rataplan. Και χαρήκαμε τη βραδιά σε όλη την εξέλιξη της.

piisi.2.101015
Να ‘μας και μας καθισμένους στη δεύτερη σειρά. Η πρώτη προτιμήθηκε και σωστά για την οικογένεια του Γιάννη. Σε πρώτο πλάνο ο εκδότης του ΡΕΘΕΜΝΟΣ, Νίκος Καραγιαννάκηςεγώ, η σύζυγός μου Σούλα και δίπλα της η σύζυγος του Νίκου, Γεωργία Καραγιαννάκη. Είχα καιρό να παρακολουθήσω την παρουσίαση ενός βιβλίου ποίησης. Όλα ήταν καλά οργανωμένα. Και δεν κράτησε πολύ, κάπου μία ώρα, ενώ είχε αναμφισβήτητα πολύ ενδιαφέρον.

piisi.3.101015
Αυτό είναι το εξώφυλλο του βιβλίου για την ποίηση του Γιάννη Μποτονάκη. Ο συγγραφέας – ποιητής, μου το χάρισε με αφιέρωση προσωπική. Τον ευχαρίστησα πολύ γι’ αυτό. Τα γράμματα του δείχνουν ένα χαρακτήρα ισορροπημένο. Τον παρακολουθούσα σε όλη τη διάρκεια της παρουσίασης, μιας και ήταν μπροστά μου… Οι συσπάσεις του προσώπου του, ήταν κάτι το φοβερό καθώς ήταν συνεχώς προσηλωμένος σε ότι λέγονταν και αφορούσε τον ίδιο και τη δουλειά του.

piisi.4.101015
Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Αποσπάσματα από το ημερολόγιο ενός μίμου» του Γιάννη Μποτονάκηέγινε, όπως είπαμε στις 10 Οκτωβρίου 2015 στις 19:00 στο «Σπίτι Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο. Στην παρουσίαση μίλησαν οι: Χρυσή Σκεπετζή: Εικαστικός και ποιήτρια και ο Μανώλης Ζαχαράκης: Σκηνοθέτης. Τη βραδιά έντυσε μουσικά ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ενώ την επιμέλεια της παρουσίασης έκανε με άνεση ο δικηγόρος και δημοσιογράφος, Διογένης Δημητρακόπουλος.

piisi.5.101015
Η σελιδοποίηση του βιβλίο έγινε από την Ειρήνη Γρηγοράκη. Το σχέδιο εξωφύλλου από την Δήμητρα Γκέκα, η γραφιστική επιμέλεια του εξωφύλλου από τον Μιχάλη Ροδινό, οι διορθώσεις από την Ελένη Αποστολάκη. Όπως λέει ο ίδιος ο συγγραφέας - ποιητή χρήσιμες ήταν οι συμβουλές της Χρυσής Σκεπετζή, ενώ η έκδοση έγινε από τονΓιάννη Μποτονάκη και η εκτύπωση από τις Γραφικές τέχνες «Καραγιαννάκης». Το βιβλίο μπορείτε να το αποκτήσετε από τα βιβλιοπωλεία: «Κλαψινάκης Βιβλιοσκόπιο» (πλ. Αγνώστου Στρατιώτη), «Καρυστιανός»,«Πλαίσιο» (Γερακάρη 104), «Κέντρο Τύπου» (Μοάτσου), «Γραφικές Τέχνες Καραγιαννάκη».

piisi.6.101015
Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από κόσμο. Πραγματικά εντυπωσιάστηκα. Δεν το περίμενα Σαββατόβραδο να ήταν τόσο μαζεμένος κόσμος σε μια αίθουσα τέχνης για να παρακολουθήσει την παρουσίαση ενός βιβλίου ποίησης.Ενθαρρυντικό στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Αν αυτό δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει την πόλη του Ρεθύμνου που έχει χαρακτηριστεί και πόλη των γραμμάτων, τότε μάλλον έχουνε λόγους σοβαρούς να αισιοδοξούμε για το αύριο… Όποιος ήθελε μπορούσε να προμηθευτεί το βιβλίο, αμέσως μετά την παρουσίαση, από τον ειδικά διαμορφωμένο πάγκο.

piisi.7.101015
Και για όποιον δεν βιάζονταν να φύγει, οι διοργανωτές της εκδήλωσης είχαν κεράσματα, ρακές και ξηρούς καρπούςπου όδευαν όμορφα στον ουρανίσκο. Λέω γι’ αυτούς που δεν βιάζονταν γιατί δυστυχώς εμείς αρνηθήκαμε ένα δείπνο χαλαρά με φίλους επειδή σκεφτόμασταν την επιστροφή. Ο δρόμος ήταν μακρύς και λίγο δύσκολος. Υποσχεθήκαμε να το κάνουμε μια άλλη φορά και να μείνουμε κιόλας για λίγο στην πόλη. Να ξεκουραστούμε από το ταξίδι και να ζήσουμε λίγο πιο όμορφα τα μικρά ταβερνάκια του μέσα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.
piisi.8.101015